e
Banner

Etiketler: demiryolu taşımacılığı



BALO 2013’te yük taşımacılığına başlıyor



Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) 2013 yılında Türkiye ile Orta ve Batı Avrupa ülkeleri arasında 45’ HC konteynerler ile demiryolu yük taşımacılığına başlayacağını açıkladı. 





Demiryolu ile yeşil, modern ve küresel çok modlu taşımacılık sistemi



Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen “Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023”  25 Şubat 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 




Demiryolu taşımacılığında bilinmesi gerekenler



TCDD; hammaddeden mamul maddeye, yedek parçadan otomobile, gıdadan beyaz eşyaya, geniş vagon parkıyla taşımalarınızı, müşteri memnuniyeti ilkesiyle, 151 yıldan beri, dört mevsim 365 gün gerçekleştiriyor.

 




Demiryolu taşımacılığında ihracatçılara indirim müjde



Ekonomi Bakanı Çağlayan, önümüzdeki günlerde demiryolu taşımacılığında ihracatçılar lehine fiyat indirimine gidileceğini açıkladı.

 




Güneydoğu, hızlı trenle lojistik üssü olacak



TCDD, Güneydoğu'yu saatte 160 km hızla kat edecek yeni bir hat için kolları sıvadı. Diyarbakır ve Mardin'i bağlayacak projenin bir ucu da Irak ve Suriye'ye uzanacak

 




Demtaş Lojistik, Büyümesini Üçe Katladı


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Demiryolu

Demiryolu taşımacılığında öne çıkan Demtaş Lojistik’in ulaşım ağı Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri, Yakın doğu ülkeleri ve CIS ülkelerine yayılıyor

 




Medlog’dan demiryolu taşımacılığı


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan ve Türkiye’nin lider konteyner gemi acenteleri arasında yer alan MSC’nin Haziran 2011’de faaliyete geçen lojistik yatırım şirketi MEDLOG, Mersin International Port (MIP) ile beraber Ankara OSB TCDD Terminalin konteyner eleçlemeye başladı.





İnci Lojistik’den demiryolu taşımacılığına ekolojik imza



1997 yılında İnci Holding kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan İnci Lojistik, sektöründe dünya çapında bilinirliğe sahip olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.





Demiryolu sanayici için gözde taşıma yolu oldu



Düşük maliyeti ve çevreci özellikleriyle diğer taşıma modlarından ayrılan demiryolu, bu yönleriyle hem üreticinin hem de ihracatçının ilgisini çekiyor.





Demiryolu Sektörü Terminolojisi



Hemen her sektörde olduğu gibi demiryolu endüstrisinin de kendine özgü bir dili, yani terminolojisi var. Üstelik Apleti’den Cihet’e, Katar’dan Gabari’ye, Hamule’den İltisak’a kadar binlerce farklı terimi barındıran demiryolu sözlüğüne serbestleşme sonrasında yeni kavramlar da eklenecek.